Amenințare gravă pentru două orașe europene: Oamenii vor fi masacrați - VIDEO

© REUTERS / Stringer/FilesA fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un luptător din organizaţia teroristă „Statul Islamic” (ISIS), cu accent britanic, ameninţă într-o înregistrare video că va urma un nou val de atacuri teroriste şi că, în special, două oraşe vor fi următoarele ţinte, dar îl ameninţă şi pe preşedintele SUA, Donald Trump.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Un luptător ISIS, vorbind cu un accent britanic, a publicat o înregistrare video în care ameninţă că vor urma noi atacuri teroriste, oraşele vizate fiind Constantinopol (vechea denumire a oraşului Istanbul) și Roma.

Privind direct la cameră, bărbatul ameninţă că oamenii vor fi „măcelăriţi" în casele lor.

Le vice-ministre syrien des Affaires étrangères Faisal al Mikdad - Sputnik Moldova
„În loc să lupte contra terorismului, unele țări occidentale îl sponsorizează”

Se crede că înregistrarea a fost făcută în Raqqa, așa-numită capitală a Daesh (ISIS), care se află în Siria și care este sub controlul grupului terorist de ceva timp, potrivit metro.co.uk.

„Acesta este un mesaj către noul faraon de astăzi, Donald Trump! Voi staţi cu ochii pe Raqqa și Mosul, noi am pus ochiul pe Constantinopol și Roma. Bi Idhn Allah, Bi Idhn Allah (cu permisiunea lui Allah). Vă vom măcelări în casele voastre", ameninţă acesta în înregistrarea video.

Apoi se întoarce şi trage focuri de armă în timp ce strigă „Allahu akhbar".

Săptămâna trecută, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a relatat că SDF (Forțele Democrate Siriene), susținute de SUA, au capturat jumătate din Raqqa. SDF este dominată de miliția kurdă YPG.

Potrivit relatărilor din presă, în ultimul an, Statul Islamic a pierdut mari suprafețe în Siria, în urma campaniilor conduse de SDF, de militarii sirieni susținuţi de Rusia și de rebelii sirieni susținuţi de Turcia.

Fluxul de știri
0