Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost stabilit motivul tentativei de suicid al tinerii de la Botanica – VIDEO

© Sputnik / Miroslav RotariFoto simbol: Salvatorii moldoveni în acțiune
Foto simbol: Salvatorii moldoveni în acțiune - Sputnik Moldova
Abonare
Pe rețelele de socializare a fost publicat un film cu acțiunile salvatorilor care au împiedicat-o pe minora din sectorul Botanica al Capitalei să se sinucidă.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Pe rețelele de socializare a fost postat filmul în care au fost surprinși salvatorii ce a intervenit în cazul tinerii din strada Cuza Vodă, sectorul Botanica, Chișinău, ce a încercat să-și pună capăt zilelor aruncându-se în gol de la etajul șapte. Cazul a avut loc joi seara.
Trei salvatori au alunecat pe funii de la etajele superioare. Unul dintre ei a pătruns în apartament pe la balcon, iar ceilalți doi au îngrădit accesul la alte două ferestre ale aceluiași apartament, ca minora să nu încerce să se arunce pe acolo de la etaj.

Autorul imaginilor video, Mihaela Tarlapan, a postat și un mesaj pe facebook în care se declară mândră de salvatorii care au intervenit la Botanica.

"Nu aveam îndoieli, dar astăzi m-au făcut încă o dată mândră. Vorbesc despre cei din Detașamentul Căutare Salvare nr.1 (DCS1). Bravii băieți care și-au demonstrat din nou competențele profesionale, fără ca cineva să le vadă fețele. Deși era clar (poate nu pentru toți) că acea adolescentă NU intenționa să sară de la geamul propriei locuințe, ei, SALVATORII, nu au scăpat-o din vedere nici pentru o secundă. Timp de aproape cinci ore, în care au stat ca pe ace alături de colegii din MAI, au cercetat minuțios fiecare posibilitate de a salva minora. Au amplasat perna specială anti-suicid, iar la fiecare gest al copilei care dădea de înțeles că iată sare strigau disperați să nu o facă. Pe frunțile lor puteai citi oboseala adunată pe parcursul întregii zile, iar hainele lor erau leoarcă de stres, căldură și transpirație. Atunci când situația părea că nu se mai sfârșește, iar tânăra nu are de gând să se retragă, băieții au făcut-o și pe alpiniștii. Într-un final, fata a fost salvată!", a scris Mihaela Tarlapan pe facebook, menționând că țara trebuie să-și cunoască eroii.

 
Vom menționa că, după ce a intrat în custodia poliției, tânăra le-a spus psihologilor că a încercat să se sinucidă din dragoste, dat fiind că băiatul pe care îl iubea nu i-a răspuns cu reciprocitate. Informația a fost confirmată pentru presă de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir.
Fluxul de știri
0