Juncker: UE este gata să-și protejeze interesele economice în fața SUA

© AP Photo / Virginia MayoFormannen for Eurokommisjonen Jean-Claude Juncker
Formannen for Eurokommisjonen Jean-Claude Juncker - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Comisiei Europene a declarat că Uniunea Europeană este gata să-și apere interesele economice în fața SUA

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claud Juncker, a declarat postului de radio NDR, comentând legea aprobată de președintele SUA, Donald Trump, care prevede noi sancțiuni împotriva Rusiei, că Bruxellesul se va preocupa de apărarea intereselor economice ale UE, „inclusiv în fața SUA".

President Donald Trump meets with Russian President Vladimir Putin at the G20 Summit, Friday, July 7, 2017, in Hamburg - Sputnik Moldova
Donald Trump a semnat legea privind noile sancțiuni antirusești

Suntem gata, a declarat Juncker, adăugând că UE „trebuie să apere interesele noastre economice, inclusiv în fața USA și ne vom preocupa de acest lucru”.

„Am declarat în cadrul summitului G7 de la Taormin și în cadrul summitului G20 din Hamburg că, în cazul în care americanii vor proceda așa, suntem gata să reacționăm în decurs de câteva zile. Acest lucru a dus la faptul că cea mai mare parte a volumului de sancțiuni împotriva Rusiei au fost reduse la zero. În cele din urmă, Congresul a decis că sancțiunile vor fi instituite doar într-o coordonare cu aliații SUA, iar eu reies din faptul că mai suntem aliați ai SUA”, a spus Juncker.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat miercuri legea care prevede instituirea unor noi măsuri împotriva Rusiei. Acestea extind sferele de aplicare, în special reduc fluxul maxim de finanțare până la 14 zile pentru băncile rusești și până la 60 de zile pentru sectorul energetic care se află pe lista neagră. 

Fluxul de știri
0