Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diplomația rusă a reacționat dur la declararea lui Rogozin persona non grata

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei i-a exprimat protestul său ambasadorului Republicii Moldova acreditat la Moscova în legătură cu decizia guvernului moldovean de a-l declara persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Ambasadorul moldovean în Rusia, Andrei Neguța, a fost chemat la sediul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse în legătură cu decizia Chișinăului de a-l declarat pe Dmitri Rogozin persona non grata.

Pe 2 august a fost invitat la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei ambasadorul Republicii Moldova Andrei Neguța. Viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, i-a exprimat acestuia un protest categoric în legătură cu decizia luată de Guvernul moldovean care îl vizează pe Rogozin.

Potrivit diplomației ruse, această decizie a Chișinăului ar putea să conducă la o destabilizare a situației în regiune și în toată Europa.

Fluxul de știri
0