Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Seismolog: Ne putem aștepta la orice de la regiunea Vrancea

© Facebook / Ion IliesIon Ilies
Ion  Ilies - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Centrului de Seismologie, Ion Ilieș, i-a explicat corespondentului Sputnik Moldova ce ar putea însemna creșterea frecvenței cutremurelor de pământ, atestată în ultima perioadă.
Seismolog: Putem aştepta orice de la regiunea Vrancea

"În ultimii ani înregistrăm un regim seismic mai activ al sursei Vrancea, atât după numărul de cutremure care se produc, cât și după energia pe care o degajează", a subliniat specialistul.

Ilieş a menţionat că în anul acesta avem deja înregistrate circa 70 de cutremure de magnitudine mai mare de 3 grade pe Richter, din care 13 sunt cu intensitatea mai puternică de 4 grade. În luna februarie a fost şi unul cu intensitatea de 5 grade.

El a mai spus că evident asta nu înseamnă neapărat că ar putea avea loc un cutremur mai puternic. Atunci când să avem o serie de cutremuri mai mult de 5 grade, deja ar trebuie să vedem ce va fi mai departe.

"Este greu de presupus ce va urma. Bineînțeles putem aștepta orice de la regiunea Vrancea", a precizat Ilieşu.

El a menţionat că sunt perioade de activitate seismică mai activă și mai liniștită. Ilieşu consideră că în ultimii ani suntem într-o perioadă de majorare a acestei activității.

Fluxul de știri
0