Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politolog: Guvernul Moldovei deteriorează conştient relațiile cu Rusia

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Мидриган
Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Pavel Midrigan a comentat pentru corespondentul Sputnik Moldova Iulia Lipovaia decizia Guvernului Republicii Moldova de a-l declara persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin
Politolog: Guvernul Moldovei conştient merge la confruntarea cu Federaţia Rusă

"Guvernul provoacă conștient o confruntare care nici pe departe nu este în interesele Republicii Moldova. Nu exclud că vor fi consecințe din partea Rusiei", a menţionat Midrigan.

El a subliniat că această decizie va atinge în primul rând interesele cetățenilor. Avem mulți oameni care lucrează în Rusia și care exportă marfa pe piaţa rusă prin intermediul agenților economici.

Potrivit politologului, relațiile Republicii Moldova cu Rusia se vor deteriora. Guvernanții moldoveni fac asta conștient, în detrimentul ţării noastre. Prin urmare, este implicat și factorul geopolitic.

"Noi ne implicăm în relații geopolitice. Ceea ce nu ar trebui să facem. Noi suntem prea mici pentru problemele geopolitice unde se confruntă puterile mari", a rezumat Midrigan.

Fluxul de știri
0