Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce cuplurile tinere divorţează

© Facebook / Ana NiculăeşAna Niculăeş
Ana Niculăeş - Sputnik Moldova
Abonare
Psihologul Ana Niculăeş a explicat pentru Sputnik Moldova de ce cuplurile tinere divorţează
De ce cupluri tinere divorţează

"Intr-adevar, Moldova este în top-5 ţări în lume după numărul divorţurilor. Părerea mea este că cuplurile divorțează din cauză că cei care le creează nu ajung să verifice nivelul lor de compatibilitate", a declarat Ana Niculăeş, psiholog în cadrul Cabinetului de consiliere psihologică ”CONSUELA”.

Potrivit ei, de multe ori perechile încearcă să construiască o familie bazându-se pe sentimentul dragostei care peste un timp dispare.

Niculăeş a precizat că oamenii recurg la divorţ şi atunci când nu sunt conștienți, nu au discutat înainte de căsătorie despre aspectele ce țin de valori, de educația copiilor, modalitatea de gestionare a banilor ş.a.

"Căsnicia presupune foarte mult efort în direcția de a conștientiza propriile granițe, de a înțelege necesitățile personale și ale partenerului", a mai spus ea.

Ana Niculăeş a menționat că sunt multe cupluri care rămân împreună de dragul copiilor, dar asta nu este suficient. Asta poate afecta negativ dezvoltarea psihologica a copiilor.

Autor: Iulia Lipovaia

Fluxul de știri
0