Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Patru cutremure într-o singură zi

© AFP 2024 / SAM YEHСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Ultima zi a lunii iulie a fost marcată de o creștere semnifică a activității seismice în România, atât în județul Vrancea, cât și în Buzău

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Toate cele patru seisme care s-au înregistrat luni în România au fost de mare adâncime, caracteristică cutremurelor de proporții care se produc în Vrancea.

Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului, primul cutremur a avut loc în județul Buzău, la ora 00:24. Acesta a avut magnitudinea de 2,9 grade, fiind localizat la adâncimea de 113 kilometri.

Ulterior, la ora 04:25, a fost înregistrat un al doilea seism, de data aceasta în județul Vrancea, de o intensitate mai mică, 2,3 grade, la o adâncime de 84,4 kilometri.

În miezul zilei, la 12:40, a venit iarăși rândul județului Buzău, producându-se un cutremur de o intensitate mai mică decât primul, 2,5 grade, la adâncimea de 95,7 kilometri.

Într-un final, la 22:15, Vrancea s-a mai cutremurat o dată. De data aceasta seismul a fost mai puternic, de 3.1 grade pe Richter, fiind localizat la adâncimea de 115 kilometri.

Astfel, putem constata că 31 iulie a fost ziua cu cea mai intensă activitate seismică din ultima perioadă, toate patru cutremure producându-se la mare adâncime. Nu putem spune însă că acestea ar prevesti un cutremur de proporții, deoarece marile cutremure, potrivit specialiștilor, nu pot fi prognozate.

Fluxul de știri
0