Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ştefăniţă: Practic, tot centrul istoric al Chişinăului este distrus

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ștefăniță
Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Abonare
În Chişinău, acte de vandalism nu sunt o raritate: au de suferit nu numai stațiile de transport public, urne de gunoi, băncile din parcuri, dar și obiectivele de importanţă istorică şi culturală
Ştefăniţă: Practic, tot centrul istoric al Chişinăului este distrus

Consilierul municipal Ion Ştefăniţă a afirmat într-un interviu realizat de jurnalista Iulia Lipovaia că unii cetățeni ai Republicii Moldova nu conștientizează importanţa patrimoniului cultural, demonstrând indiferență față de trecutul istoric.

"Trebuie să punem accent pe obiectivul educativ. Să educăm cetăţenii, să avem o atitudine responsabila faţă de acest patrimoniu. Să nu distrugem ceea ce am moştenit. Au mai rămas doar 810 imobile protejate în centrul istoric al orașului Chișinău", a subliniat Ştefăniţă.

El a precizat că deseori sunt vandalizate anume clădirile vechi. Cei care locuiesc în aceste case nu au drept să le modifice faţada. Chiar şi termoizolarea este o încălcare.

Ce gen de vandalism se întâlneşte în Chişinău? Putem considera un graffitti act de vandalism? Cât timp va mai trebui să sufere Capital din cauza lipsei de educație a populației? Aflați răspunsurile la aceste întrebări din interviul cu Ion Ştefăniţă.

Fluxul de știri
0