Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin a numit data la care se va întâlni cu Dodon

© Facebook / Дмитрий РогозинДмитрий Рогозин и Игорь Додон
Дмитрий Рогозин и Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat la postul TV „Rpssia 24" data şi locul întâlnirii cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu care nu a reuşit să se vadă în ajun, aşa cum fusese planificat

CHIŞINĂU, 29 iul — Sputnik. Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, intenţionează să se întâlnească cu liderul moldovean Igor Dodon în Iran, la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Hassan Rohani.

Acest lucru se va întâmpla pe data de 5 august, a declarat Rogozin sâmbătă seara, la postul TV „Rpssia 24".

"Vom participa împreună la inaugurarea preşedintelui Rohani la Teheran, iar întrevederea noastră este planificată în marja acestor ceremonii. Evident, vom avea o discuţie serioasă, avem nevoie de garanţii, nu mai putem să ne punem răbdarea la încercare şi să ne încredem în garanţiile acestor naţionalişti cu vederi înguste. Avem nevoie de garanţii clare, care să asigure un dialog normal", a spus oficialul rus.

În afară de aceasta, tot peste aproximativ o săptămână, vicepremierul Rusiei va avea o întrevedere cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.

Vineri, autoritățile de la București au interzis pătrunderea în spațiul aerian românesc a aeronavei de pasageri la bordul căreia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este și reprezentantul special al președintelui rus în regiunea transnistreană, pe motivul că acesta are interdicţie de zbor în spaţiul Uniunii Europene. În avionul companiei S7, care efectua zborul Moscova-Chișinău, se aflau 165 de persoane, inclusiv 11 copii.

Fluxul de știri
0