Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inundaţie la Chişinău: Catastrofa surprinsă de obiectivul aparatului foto

© Sputnik / Ekatherina LyzlovaЛивень в Сочи
Ливень в Сочи - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dacă vreţi să vedeţi o inundaţie veritabilă în Chişinău, priviţi imaginile surprinse de un fotograf necunoscut

CHIŞINĂU, 29 iul — Sputnik, Nicolai Costîrchin. Ploaia de astă-noapte a ţinut aproape 12 ore, astfel că chir şi râul Bâc era pe cale să-şi iasă din matcă.

Литография Дом Инзова, где жил А.С. Пушкин - Sputnik Moldova
Chișinăul, așa cum nu l-ai mai văzut: imagini rarisime de acum aproape un secol

În presă şi pe reţelele de socializare au fost postate imagini foto şi video cu micile „colapsuri" din Capitală. Sistemul de colectare a apei pluviale, ca de obicei, nu a făcut faţă cantităţii importante de apă, pe străzi s-au format ambuteiaje, gropile din asfalt s-au umplut cu apă, transformând trotuarele într-o îngrămădire de lacuri.

Cu o doză bună de umor, cineva însă a publicat o fotografie simbol pentru o astfel de vreme. Doar că aceasta a fost făcută în îndepărtatul an 1905. În imagine este imortalizat vechiul Chişinău, un sector al acestuia situat în preajma râului Bâc. Actorul principal surprins în imagine este chiar râul — deşi pare greu de crezut, este chir Bâcul… revărsat. Astfel, nu în zadar povestesc bătrânii că, odinioară, pe râuşorul nostru nu pluteau doar bărci de mici dimensiuni, ci şi ambarcaţiuni mai mari.

După cum vedem, barca este prezentă şi în această fotografie. Doi bărbaţi care se află în aceasta îi zâmbesc fotografului aflat, probabil, într-un alt vas ori pe mal. În depărtare se văd case de piatră, din care astăzi nu a mi rămas nici urmă.

Prin urmare, nu vă plângeţi de inundaţiile din Chişinău: adevăratele inundaţii au fost în timpurile demult apuse, când şi Bâcul era mai lat, şi copacii mai verzi, şi cerul mai albastru…

Fluxul de știri
0