Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, mesaj important către concetăţeni

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Dodon a asigurat că, în calitate de şef al statului, va depune eforturile necesare pentru ca cetăţenii ţării să se bucure de toate drepturile şi libertăţile garantate de Constituţia Republicii Moldova

CHIŞINĂU, 29 iul — Sputnik. În contextul marcării Zilei Constituției Republicii Moldova, şeful statului a adresat un mesaj de felicitare, menţionând totodată că astăzi, mai mult ca niciodată, „asistăm la deturnarea textului Constituţiei în interesul de conjunctură al unor forţe politice".

Anual, pe 29 iulie, este marcată Ziua Constituţiei Republicii Moldova, Legea fundamentală care consemnează principiile de bază ale organizării statului, drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor.

„Astăzi, mai mult decât oricând, rămân convins că respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor constituie calea adevărată spre evoluţia ţării noastre atât în interior, cât şi, deopotrivă, în exterior", menţionează Dodon în mesajul său.

În ultimul timp însă, opinează preşedintele, „asistăm la deturnarea textului Constituţiei în interesul de conjunctură al unor forţe politice". El se declară ferm convins că societatea moldovenească trebuie să deţină mecanisme şi pârghii democratice prin care ar putea să-i îndrepte pe cei ce înfăptuiesc jurisdicţia constituțională spre normalitate.

„Ţin să dau asigurări că, în calitate de şef al statului — garant al suveranităţii — voi depune eforturile necesare astfel încât cetăţenii noştri să se bucure de toate drepturile şi libertăţile garantate de Constituţia Republicii Moldova", a subliniat Igor Dodon.

El a mai adăugat că instituţiile statului trebuie să-şi îndeplinească cu bună credință obligațiile și să respecte aceste drepturi prevăzute de Legea Supremă.

© Sputnik / Nicolai KibichCe cunoaștem despre Constituția Republicii Moldova?
Ce cunoaștem despre Constituția Republicii Moldova? - Sputnik Moldova
Ce cunoaștem despre Constituția Republicii Moldova?

 

 

Fluxul de știri
0