Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Case inundate, sate rămase fără lumină – consecințele averselor din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale le recomandă oamenilor să urmărească buletinele informative și să alerteze autoritățile în situațiile de risc.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MA, în urma ploilor înregistrate în țară, fără energie electrică au rămas parțial 26 de localități din 10 raioane. 

Strada Calea Ieșilor din capitală după ploaia din 03 iulie 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova a intrat sub o nouă avertizare meteo

Către ora 7.00 dimineața, de la rețea mai erau deconectate sate din raioanele Orhei, Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Leova, Dubăsari, Șoldănești și Florești. Pentru restabilirea energiei electrice la fața locului lucrează echipele specializate.

În urma ploilor înregistrate în partea centrală și de sud a țării, mai multe gospodării au avut nevoie de intervenția salvatorilor. Aceștia au fost alertați pentru pomparea apei din mai multe grădini și beciuri din UTA Găgăuzia, Taraclia, Cahul și Căușeni. 14 gospodării s-au ales cu apă în grădini și subsoluri. 

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile create. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale recomandă oamenilor să urmărească buletinele informative și să alerteze autoritățile în situațiile de risc.

Fluxul de știri
0