Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aversele nu i-au împiedicat pe ofițerii CNA. Cine a fost prins în flagrant

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițeri Centrului Național Anticorupție și Procurorii Anticorupție au desfășurat o operațiune de curmare a unei tentative de dare de mită

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Un bărbat din sudul ţării a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie pentru tentativă de corupere a unui poliţist de frontieră. Potrivit CNA, bănuitul ar fi încercat să mituiască omul legii cu 5.000 de dolari pentru ca acesta să-i elibereze două unităţi de transport, stopate la frontieră cu mărfuri de contrabandă.

НЦБК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reținere spectaculoasă. CNA a dat lovitura la o judecătorie din țară

În urma denunţului poliţistului, CNA a iniţiat o urmărire penală pentru corupere activă. Bărbatul a fost reţinut în urma transmiterii celor 5.000 de dolari poliţistului. 

Cetățeanul se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. În cazul în care va fi recunoscut vinovat de dare de mită, acesta riscă de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 200 de mii la 300 de mii de lei. 

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală în acest caz, iar acţiunea ofiţerilor CNA a fost sprijinită de Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al Poliţiei.

Fluxul de știri
0