Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă a încercat să intimideze o persoană, iată despre cine e vorba

© Photo : Privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorul Viorica Furtună a explicat motivele pentru care a cerut suspendarea din funcție a liberalului Dorin Chirtoacă

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Potrivit procurorului, unul dintre motivele pentru care a fost cerută suspendarea lui Chirtoacă este faptul că acesta ar fi încercat să intimideze o persoană cu care se află în raporturi de serviciul și care urmează să participe în calitate de martor în dosarul parcărilor cu plată.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al Chișinăului

„Suspendarea provizorie în cazul lui Dorin Chirtoacă a fost cerută din considerentul că acesta este învinuit de săvârșirea unei infracțiuni deosebit de grave. În cauza dată vor fi audiați martori care se află în legături strânse de serviciu cu acesta. A fost semnalat un caz în care Dorin Chirtoacă a încercat să intimideze o persoană care figurează în calitate de martor", a spus procurorul.

Potrivit procurorului, pentru a fi elucidate just toate circumstanțele cauzei penale, Dorin Chirtoacă urma să fie suspendat din funcție.

Viorica Furtună a invocat articolul 197 din Codul de Procedură Penală, Codul Muncii și Legea cu privire la Administrația Publică Locală.

Primarul suspendat a adeclarat că doar despre Igor Gamrețchi, fostul șef al Direcției Transport Public, ar putea fi vorba despre o posibilă intimidare. Asta deoarece el a emis o dispoziție de suspendare a șefului Direcției Transport Public.

Însă liberalul a declarat că tot la indicația procurorilor ar fi emis dispoziția de suspendare a lui Gamrețchi.

Fluxul de știri
0