Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chişinăul, inundat de ape după ploi

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Popovici
Sergiu Popovici - Sputnik Moldova
Abonare
Arhitectul Sergiu Popovici i-a explicat corespondentului Sputnik Moldova Iulia Lipovaia de ce Chișinăul este acoperit de ape după ploi
Chişinăul, inundat de ape după ploi

El a comunicat că sistemul de colectare a apei pluviale a fost construit atunci când Chișinăul nu era atât de mare. Acest sistem este învechit şi este calculat la un volum mult mai mic de apă.

Rețeaua pluviala nu mai rezistă si nu mai poate transporta aceasta cantitate de apa.

"Probabil, problema nu se rezolvă din considerente financiare. Al doilea moment este lipsa de interes şi incapacitatea de a gândi strategic a administrației publice. Poate şi nepăsarea faţă de chișinăuieni", a menţionat Popovici.

Arhitectul s-a referit și la problema din zona străzii Albişoara, explicând cum ar putea fi rezolvată această situaţie neplăcută.

El a subliniat că multe segmente ale reţelei de colectare a apei pluviale sunt astupate. Astfel că atunci când cad precipitații apa pluviala se acumulează și iese înapoi pe carosabil.

Fluxul de știri
0