Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Monumentele și fațadele clădirilor din Chișinău ar putea fi curățate

© Facebook / Victor PopoviciVictor Popovici
Victor Popovici - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova s-a încheiat campania "Locul acesta contează". Scopul acestei campanii era de a informa oamenii despre locuri frumoase și importante care există în țara noastră
Monumentele și fațadele clădirilor din Chișinău ar putea fi curățate

Managerul proiecte și comunicare din cadrul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Moldova, Victor Popovici, i-a povestit corespondentului Sputnik Moldova Iulia Lipovaia despre rezultatele acestei campanii și despre alte proiecte ale Agenției.

El a menționat că, pentru a participa la această acțiune, cetățenii au trebuit să aleagă un loc pe care ei îl consideră important, care merită să fie cunoscut și păstrat pentru generațiile viitoare. Ulterior, ei trebuie să facă poze în acele locuri cu un poster "Locul acesta contează" și să încarce pozele pe platformele online — Facebook sau Instagram.

Pot fi alese fântâni vechi, case vechi, conace, biserici și altele.

"Au fost adunate multe fotografii din diferite raioane ale Moldovei. Noi am încercat să ne îndreptăm atenția și pe anumite obiecte asupra cărora am putea să lucrăm în viitor. De exemplu, morile de vânt", a subliniat Popovici.

Potrivit acestuia, pe viitor agenția va încerca să se ocupe de curățirea monumentelor și fațadelor clădirilor. În cadrul Primăriei nu exista o instituție care să aibă grijă de monumentele din oraș, ce se deteriorează în timp din cauza ploilor, vântului și altor factori.

Fluxul de știri
0