Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mafia de la Piața Centrală: Încă 5 tone de carne destinate comerțului ilegal

© Sputnik / Мирослав РотарьPiața Centrală din Chișinău
Piața Centrală din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii de Patrulare au depistat în această dimineață încă aproximativ 5 tone de carne de porc, care erau transportată ilegal și urmau să fie comercializate la Piața Centrală din Capitală.

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au stopat în această dimineață, pe strada Tighina din Capitală, un camion de model „Mercedes" ce transporta carne de porc fără acte de proveniență.

Всероссийская агропромышленная выставка Золотая осень – 2012 - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor! Asta este carnea destinată vânzării în Piața Centrală – FOTO

Potrivit unui comunicat de presă al INP, în timpul verificării mijlocului de transport, șoferul de 28 de ani nu a putut prezenta actele de proveniență a mărfii. Din spusele acestuia, carnea urma să fie comercializată în Piața Centrală din Capitală.

Marfa în valoare de 60 000 de lei a fost confiscată, iar pe acest caz a fost întocmit un proces-verbal. Dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfurilor fără dovada originii şi a provenienței ei, șoferul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă cetățenilor să procure carne proaspătă doar din locuri autorizate şi de la agenții economici autorizați sanitar-veterinar.

Vom menționa că acesta nu este primul caz în care poliția depistează că marfa, în special carnea de porc, adusă la Piața Centrală din Capitală este comercializată în mod ilegal, dat fiind că cei care o transportă nu dispun de acte de proveniență a ei.

Fluxul de știri
0