Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandal: Peste o sută de absolvenți de la Medicină, acționați în judecată

© Photo : PixabayDoctor
Doctor - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătății a acționat în judecată peste o sută de absolvenți ai Universității de Medicină pentru că nu și-au onorat obligațiile contractuale

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Un fost student de la Universitatea de Medicină este revoltat de acțiunile Ministerului Sănătății care a acționat în judecată mai mulți absolvenți ai instituției pentru că, după absolvirea studiilor de rezidențiat, nu au dorit să se angajeze în spitalele în care au fost repartizați de Ministerul Sănătății.

”Ministerul Sănătăți a acționat în judecată pe unii colegi de-ai mei, cerând de la fiecare suma de 235mii lei, pentru că nu s-au angajat în spitalele în care au fost trimiși de către minister. Asta nu e glumă. Ei chiar au făcut-o și cică sunt deja peste 100 de cereri de chemare în judecată”, scrie Daniel Moscalenco pe pagina sa de Facebook.

Moscalenco a adăugat că așteaptă și el să fie chemat în judecată pentru că nu s-a angajat la muncă la Spitalul din Șoldanești.

Tototdată, Ministerul Sănătății anunță într-un comunicat de presă că au fost depuse în total 103 cereri de chemare în judecată, în instanțele judecătorești din întreg teritoriul Republicii Moldova, în privința persoanelor care nu și-au onorat obligațiile de a activa conform repartizărilor Ministerului Sănătății și pentru care au fost alocate din bugetul de stat sume considerabile pentru instruirea gratuită a acestora.

"Astfel, în perioada mai — iulie 2017, au fost înaintate o serie de acțiuni în instanțele judecătorești către absolvenții studiilor de rezidențiat, promoția anului 2016, care nu s-au angajat în instituțiile medico-sanitare publice conform repartizării Ministerului Sănătății", precizează instituția în comunicat.

Potrivit Ministerului, decizia a fost luată în urma recomandărilor făcute de Curtea de Conturi. Conform legii, în cazul nerespectării de către tinerii specialişti a contractului semnat cu Ministerul Sănătăţii, ei sunt obligaţi să restituie cheltuielile pentru instruirea universitară şi postuniversitară din contul bugetului de stat în volumul calculat de minister.

Fluxul de știri
0