Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Igor Dodon după decizia de astăzi a Curții Constituționale

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean Igor Dodon a reacționat la decizia de astăzi a Curții Constituționale și spune că este gata de proteste

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat la decizia Curții Constituționale care a respins referendumul privind lărgirea împuternicirilor președintelui.

”Decizia Curții Constituționale este o sfidare în adresa cetățenilor și a libertății lor de a se expune pe subiecte de interes național. La modul practic, CC-ul a redus rolul cetățenilor statului la nivel de simpli alegători, cu utilitate strict electorală, fără capacitate de a interveni și de a se manifesta prin plebiscit în perioada dintre scrutine”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

 
Totodată, Dodon a menționat că, prin decizia de azi, Curtea Constituțională demonstrează că ”este profund politizată, părtinitoare și supusă în mod vădit anumitor influențe ideologice”. De asemenea, el a anunțat că va convoca pe 28 iulie ședința Consiliului Republican al PSRM la care va fi adoptată o decizie în această privință, menționând că în luna septembrie ar putea fi organizate proteste stradale masive de susținere a inițiativei președintelui.
Fluxul de știri
0