Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mărturiile pasagerilor din avionul care a aterizat forțat pe Aeroportul Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă a inițiat o anchetă cu privirea la accidentul de pe Aeroportul Internațional Chișinău, produs în momentul aterizării cursei charter Antalya-Chișinău, administrată de Air Moldova.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Pasagerii de pe cursa Antalya-Chișinău, care a aterizat cu incidente miercuri pe Aeroportul Internațional Chișinău, își amintesc cu groază de momentele trăite.

Самолет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Accident la aterizare pe Aeroportul Chișinău

O aeronavă care aparține companiei Air Moldova a fost implicată, miercuri, într-un mic accident la aterizarea pe Aeroportul Chișinău. Avionul Airbus-320 efectua cursa Antalya-Chișinău. În momentul aterizării pe pista Aeroportului din Chișinău s-a spart cauciucul de la șasiul din spate, situat pe stânga.

Una dintre pasagere, care se afla în acel moment în avion, a mărturisit într-o postare pe pagina de Facebook Sputnik-Moldova că s-a speriat rău atunci când a simțit că ceva nu este în regulă. Acest sentiment a fost trăit de toți cetățenii care se aflau în avion.

Oamenii care se aflau la bordul avionul și care se întorceau de la odihnă de pe litoralul Mării Mediterane din Antalya, Turcia, le-au mulțumit piloților pentru profesionalismul de care au dat dovadă în timpul aterizării forțate. 

În urma incidentului, nici un pasager de pe cursa charter Antalya-Chișinău nu a avut de suferit. Air Moldova a anunțat că manevra a fost finalizată conform procedurilor prestabilite de siguranță, pasagerii fiind debarcați cu succes, iar aeronava a fost repusă pe cursă după ce pneul a fost schimbat și s-au efectuat procedurile de verificare tehnică.

Serviciile Aeroportului au verificat imediat pista, procedură care a fost efectuată de două ori, pentru a se asigura că nu există niciun fel de obiecte externe.

Expertiza pneului spart urmează să stabilească cauzele exacte ale acestui eveniment. În Republica Moldova, competențele privind investigarea incidentelor aeronautice revin Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în cadrul căruia este înființată Comisia de investigare permanentă, din componența căreia fac parte și experți ai Autorității Aeronautice Civile.

Comisia urmează să se expună, în baza raportului de eveniment, iar rezultatele investigării vor fi publicate după finalizarea anchetei.

Fluxul de știri
0