Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a numit care categorii de emigranții moldoveni din Rusia vor fi amnistiați

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон наградил группу Sunstroke Project
Президент Игорь Додон наградил группу Sunstroke Project - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus care dintre migranții moldoveni din Rusia vor fi amnistiați.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. În viitorul apropiat von căuta să ridicăm interdicția de intrare în Rusia a acelor cetățeni moldoveni asupra cărora încă se mai răsfrânge această interdicție, a declarat  președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul discuției în direct pe rețeaua de socializare „Odnoklasniki".

Președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Republicii Moldova, despre revenirea acasă a muncitorilor migranți

„Pentru 50 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova este interzisă aflarea în Rusia. Din aceste 50 de mii, o parte au antecedente penale. Pentru aceștia interdicția nu poate fi scoasă. Celelalte încălcări sunt raportate la două articole ale legislației migraționale. Noi, împreună cu președintele Putin, am convenit să acordăm amnistie conform Articolului 26. Sub această incidență cad 26 de mii de cetățeni ai Moldovei. Amnistierea conform articolului 27 nu s-a produs", a menționat Dodon.

Potrivit acestuia, greutățile au apărut după ce Guvernul Republicii Moldova a expulzat din țară cinci diplomați ruși.

„Aceasta a fost o provocare și a fost făcută pentru ca eu să nu pot obține niciun fel de rezultate în dialogul cu partea rusă. Însă în timpul cel mai apropiat noi vom obține și amnistierea conform articolului 27", a adăugat Dodon.

Președintele Republicii Moldova a subliniat că pe parcursul anului 2017 a avut cinci întrevederi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul cărora Dodon a abordat în mod principial trei chestiuni, referitor la emigranții moldoveni în Federația Rusă; exportul mărfurilor moldovenești pe piața rusească; reglementarea conflictului transnistrean.

Fluxul de știri
0