Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a anunțat ce vrea să facă pentru familiile tinere

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Республики Молдова Игорь Додон
Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că va înainta spre examinare în Parlament o serie de inițiative legislative ce țin de aspecte sociale

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. În toamna acestui an, președintele Igor Dodon își propune să lanseze câteva inițiative legislative în favoarea familiilor tinere, bătrânilor și persoanelor care au nevoie de asistență medicală.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Politică
Dodon speră că Putin va vizita Moldova în 2018

Prima inițiativă de pe agenda socială a șefului statului va fi oferirea de credite ipotecare familiilor tinere, cu o dobândă de 1-2 la sută. Dodon a făcut declarații în acest sens în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii la Condrița.

Președintele intenționează de asemenea să promoveze o inițiativă legislativă potrivit căreia, în cazul decesului unui pensionar, soțul, soția sau alte rude apropiate să primească pensia acestuia în primii câțiva ani.

O altă inițiativă pe care o pregătește Dodon este ca mai multe servicii medicale, cum ar fi radiografia, să fie oferite pe gratis.

Șeful statului își mai propune să demareze construcția unor terenuri de sport în sate.

Fluxul de știri
0