Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tiraspolul a confirmat participarea lui Dodon la ceremonia de la Tighina

© Photo : Igor VzorovCetatea Tighina
Cetatea Tighina - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbăta, la Tighina (Bender), urmează să aibă loc o cerenomie la care va fi marcată a 25-a aniversare a instalării forțelor de menținere a păcii la Nistru, la care va participa și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

TIRASPOL, 25 iul — Sputnik, Irina Leahova. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la festivitățile din 29 iulie, consacrate celei de a 25 aniversare de la instaurarea forțelor de menținere a pării la Nistru.

Глава МВД Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministrul de Interne vorbește despre soarta lui Evgheni Șevciuk

Informația a fost confirmată pentru corespondentul Sputnik de surse diplomatice.

Potrivit acestora, în prezent partea transnistreană așteaptă informațiile cu privire la componența delegației de la Chișinău care va participa la manifestațiile din Transnistria.

Sărbătoarea va începe cu un miting în Piața Eliberării, după care va urma ceremonia de decorare a soldaților din trupele de menținere a păcii, parada batalioanelor de menținere a păcii, culminând cu un concert intitulat „Творящий мир, счастливым будь безмерно!" („Fii fericit, tu, cel ce făurești pacea!").

Potrivit sursei, la marcarea jubileului va fi prezentă conducerea regiunii: liderul Transnistriei, șeful Guvernului, primarul orașului Bender, reprezentanți ai Comisiei Unificate de Control din partea Tiraspolului.

Din partea Rusiei sunt așteptați vicepremierul Dmitri Rogozin și ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

Fluxul de știri
0