Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Georgia ar putea să fie legalizată prostituția

© Fotolia / GinettiginoСилуэт проститутки на стене
Силуэт проститутки на стене - Sputnik Moldova
Abonare
La momentul actual în Georgia prostituția este calificată drept o încălcare administrativă

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Partidul de opoziție „Noul centru politic —Ghirci" din Georgia pregătește un pachet de proiecte de lege cu privire la legalizarea prostituției în această țară, a declarat în cadrul unui briefing reprezentantul partidului Natia Kaladze.

În Georgia prostituția este calificată o încălcare administrativă care se pedepsește cu amendă în valoare de 20 lari (8,3 dolari). Atragerea la răspundere a unei persoane pentru practicarea prostituției și oferirea unui spațiu (încăpere) în acest scop se consideră infracțiuni penale și se pedepsește cu închisoarea, transmite Sputnik Georgia.

„Noi punem problema legalizării prostituției și considerăm că niciun component al acestei activități nu trebuie pedepsit. Trebuie să luptăm împotriva hoților, ucigașilor, violatorilor, și nu cu prestatoarele de servicii sexuale. „Ghirci" începe lupta pentru legalizarea prostituției și, în zilele apropiate, va prezenta în Parlament un pachet cu proiectul de lege cu rectificările respective", a declarat Kaladze.

Partidul cu denumirea originală de „Ghirci" (în traducere din georgiană — „con") a fost creat în 2015 de către un grup de politicieni care au părăsit rândurile fostului partid de guvernământ „Mișcarea Națională Unită". Unul dintre scopurile declarate ale organizației a fost legalizarea procurării, păstrării și utilizării marijuanei.

În noaptea de Revelion, la 31 decembrie 2916, în emisie directă, demonstrativ, activiștii partidului respectiv și-au plantat la sediu cânepă. După 11 zile, poliția a confiscat ghivecele cu planta care apucase să răsară. Însă investigațiile îndelungate au constatat că „iarba" crescută nu era un motiv suficient pentru arest și intentarea unui dosar penal.

Fluxul de știri
0