Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Rogozin despre demersul de a fi declarat persona non grata în Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a comentat solicitarea unui grup de activiști civici de a-i fi interzisă intrarea în Republica Moldova

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Vicepremierul Rusiei, reprezentantul special al președintelui FR în Transnistria, Dmitri Rogozin, a declarat că îi cunoaște pe cei care au propus să-i fie interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova.

Anterior, un grup constituit din 12 activiști civici a publicat pe rețelele de socializare o petiție prin care au solicitat organelor competente să-i interzice lui Dmitri Rogozin accesul în Moldova și să-l declare persona non grata pe teritoriul țării. În mai bine de 24 de ore, doar câteva sute de persoane au semnat această petiție.

„Un grup de „activiști civici" din Moldova a scris o scrisoare cu solicitarea ca eu să fiu declarat persona non grata. Știm noi cine sunt acești „activiști", a scris Rogozin pe pagina sa de Facebook, anexând la publicația sa fotografia unui militar NATO.

Rogozin va sosi în Moldova la sfârșitul acestei săptămâni. El se va întâlni mai întâi cu Igor Dodon, după care cei doi vor pleca împreună în Transnistria unde vor avea o întrevedere cu liderul regiunii Vadim Krasnoselski.

Fluxul de știri
0