Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Doi miniștri din Guvernul Filip au fost demiși

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a semnat în această dimineață decretele de demitere a doi miniștri din Guvernul condus de democratul Pavel Filip

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, și cel al Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, au fost demiși din funcție. Decretele au fost semnate, în dimineața zilei de marți, de președintele țării, Igor Dodon. 

Cererea de demitere a celor doi miniștri a fost înaintată președintelui țării de premierul Pavel Filip în contextul reformării Guvernului Republicii Moldova.

”Cum am menționat de mai multe ori, susțin reducerea aparatului administrativ, a numărului de ministere și pledez pentru eficacitatea acestora — calitativă, și nu numerică. Optez pentru numirea în funcția de ministru doar a profesioniștilor”, a menționat șeful statului.

Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Până în octombrie, Guvernul de la Chișinău va rămâne fără șapte ministere

Parlamentul a votat la ultima ședință din sesiunea de primăvară-vară noua structură a Guvernului. În conformitate cu noua Lege cu privire la Guvern, prim-ministrul Republicii Moldova deţine dreptul de a solicita Parlamentului, în timpul exercitării mandatului, modificarea listei ministerelor. 

Filip a solicitat reducerea numărului ministerelor de la 16 la 9, după cum urmează:

1. Ministerul Economiei și Infrastructurii;

2. Ministerul Finanțelor;

3. Ministerul Justiției;

4. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene;

5. Ministerul Afacerilor Interne;

6. Ministerul Apărării;

7. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării;

8. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale;

9. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Premierul moldovean a menționat de la tribuna Parlamentului că nu va numi în funcție noi miniștri până la sfârșitul anului.

Fluxul de știri
0