Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oamenii sunt obosiți de cozile mari de la instituțiile medicale

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Țurcanu
Ghenadie Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
În Chișinău, în mai multe policlinici, pacientul este obligat să prezinte un șir de certificate și acte pentru a fi consultat de medicul specialist. Ca să obțină aceste hârțoage, oamenii sunt nevoiți să treacă prin câteva birouri de la clinică, iar la fiecare birou este coadă
Oamenii sunt obosiți de cozile mari de la instituțiile medicale

Expertul Centrului pentru Politici și Analize în Sănătate, Ghenadie Țurcanu, a fost solicitat de corespondentul Sputnik Moldova Iulia Lipovaia să-și exprime părerea față de această situație din instituțiile de sănătate din Chișinău.

"Cred că această birocrație este făcută de chiar conducătorii acestor instituții medicale", a subliniat Țurcanu.

Cozile mari de la ușa cabinetului medicului sunt provocate și de sezonul estival, dat fiind că mulți lucrători pleacă în concediu, a mai spus Țurcanu.

El crede că această problemă poate fi rezolvată. Multe decizii importante în sistemul ocrotirii sănătății în Moldova trebuie sa fie luate nu numai de către Ministerul Sănătății și de conducătorii instituirilor medicale, dar și cu implicarea pacienților.

Fluxul de știri
0