Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grămezile de crengi uscate depozitate în Chișinău vor fi lichidate peste un an

© Photo : noi.mdEliferii Haruța
Eliferii Haruța - Sputnik Moldova
Abonare
Procesul de prelucrare a crengilor depozitate în Chișinău în urma ninsorilor din aprilie poate dura jumătate de an sau un an, a anunțat șeful Asociației Spații Verzi, Eliferii Haruța, într-o discuție cu jurnalista Iulia Lipovaia
Crengi depozitate în Chișinău vor fi lichidate peste un an sau jumătate

Eliferii Haruța a menționat că, pentru a prelucra acest material lemnos, este nevoie de un tocător de crengi. Întreprinderea a dispus de un astfel de agregat, dar acesta s-a defectat din cauza exploatării intense. Un tocator este o problemă pentru Asociația Spații Verzi.

De găsit o altă mașină de acest tip este foarte greu.

"Trebuie să fie alocați bani de la buget. Trebuie să fie anunțată licitația. Ea durează 45 de zile. După care va fi desemnat câștigătorul. El urmează să comande ceea de ce are nevoie. Asta sunt probleme foarte serioase. E scump", a explicat Haruța.

După spusele lui tocător de crengi a fost căutat în toată Europa și în alte țări. În Statele Unite a fost găsit un tocator la mâna a doua, care costa 480 de mii de dolari, plus cheltuielile de transport.

Fluxul de știri
0