Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premieră la Washington: Presa este acuzată de trădarea intereselor SUA

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisPresident Donald Trump gestures while speaking during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, March 13, 2017.
President Donald Trump gestures while speaking during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, March 13, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Două dintre cele mai importante cotidiane americane sunt vizate de aceste acuzații. Ele au fost lansate de un important comandant al armatei SUA și au fost preluate de președintele Donald Trump

CHIȘINĂU, 24 iul — Sputnik, D. Dragoș. Comandantul operațiunilor speciale ale SUA, generalul Raymond Anthony Thomas III, mai cunoscut ca Tony Thomas, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că forțele speciale americane au fost "extrem de aproape" de a-l ucide pe liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, în 2015, însă "i-au pierdut urma după scurgeri (de informații) în presă.

"A fost o pistă foarte bună, din păcate, a fost scursă (divulgată) de un ziar național important o săptămână mai târziu și această pistă a murit", a declarat generalul Tony Thomas.

Imediat, președintele american Donald Trump a postat pe rețeaua sa preferată de socializare o acuzație directă la adresa celebrului cotidian New York Times:

"Eșecul (-) New York Times a împiedicat încercarea SUA de a ucide cel mai dorit terorist, Al-Baghdadi", a scris Donald Trump pe Twitter.

New York Times a publicat în iunie 2015 un articol despre felul în care forțele americane au înțeles cum Abu Bakr al-Baghdadi reușește să nu fie surprins sau detectat.

Un purtător de cuvânt al New York Times a declarat pentru grupul media POLITICO că publicația a cerut Casei albe să clarifice tweet-ul președintelui.

"În cazul în care președintele se referă la această poveste din 2015, Pentagonul nu a ridicat nici o obiecție față de Times înainte de a publica povestea în 2015 și niciun oficial american nu s-a plâns public până acum despre acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al NY Times.

Te menționat că New York Times nu a fost singurul ziar atacat ieri de Trump, președintele SUA făcând referiri dure și la Washington Post în legătură cu informațiile despre interceptările dintre ambasadorul Rusiei și procurorul general Jeff Sessions.

"O nouă scurgere de informații secrete de la Washington Post, de data asta împotriva procurorului general Jeff Sessions. Aceste scurgeri (de informații) ilegale, cum ar fi cele ale lui Comey (fostul șef FBI, n.n.), trebuie să se oprească!", a scris Trump pe Twitter.

Fluxul de știri
0