Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

N-o să-ți vină să crezi! Moldovenii - între viață și moarte

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaпожилые люди
пожилые люди - Sputnik Moldova
Abonare
Datele oficiale publicate de Biroul Național de Statistică ar trebui să le dea de gândit autorităților din Republica Moldova

CHIȘINĂU, 24 iul — Sputnik. Potrivit Biroului Național de Statistică, femeile din Republica Moldova trăiesc cu opt ani mai mult decât bărbaţii. Acest decalaj se datorează nivelului mai înalt al mortalităţii premature a bărbaţilor. Astfel, în anul 2016, durata medie a vieții la bărbați a 68,1 ani şi la femei — de 76,1 ani.

Durata medie a vieţii celor care locuiesc în orașe este mai mare cu aproximativ 4 ani comparativ cu cei care trăiesc la sat. Durata medie a vieții bărbaților de la oraș este cu 5 ani mai mare față de cei ce locuiesc în mediu rural, iar în cazul femeilor diferența este de de 3,7 ani.

De asemenea, din cauza îmbătrânirii demografice a populației, rata mortalității în mediu rural este mult mai pronunțată decât în cel urban. La orașe rata mortalității a fost de 8,4 decedați la o mie de locuitori, iar în mediul rural de 12,6 persoane.

 

Fluxul de știri
0