Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Testele de BAC nu reflectă ceea ce învață copiii la liceu

© Photo : timpul.mdGangan Zinaida
Gangan Zinaida - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova se desfășoară sesiunea suplimentara a examenului de Bacalaureat. După sesiunea de bază mulți elevi au constatat că testele propuse la examen erau extrem de dificile. Candidații nu au știu să rezolve unele exerciții deoarece subiectele din sarcini nu sunt incluse în programul de învățământ.
Testele de BAC nu reflectă ceea ce învață copiii la liceu

Directorul Liceului teoretic "Gaudeamus" din Chișinău, profesoară de limba franceză și președintele centrului de bacalaureat, Zinaida Gangan, a prezentat, în discuție cu corespondentul Sputnik Moldova Iulia Lipovaia, un punct de vedere critic referitor la testele de bacalaureat care au fost propuse elevilor anul acesta.

"Testul este accesibil și este pe măsura elevilor de al realiza. Dar problema este că, de exemplu, subiectul de creativitate a reflectat o tema despre teatru, care practic mai puțin se studiază în curriculum național. Tema este reflectată în literatură sau ca tema în cultura generală", a menționat Gangan.

Dar totuși formularea itemului respectiv lasă de dorit, a mai spus ea.

Gangan a subliniat că testele pentru examen de bacalaureat ar trebui să fie mai aproape de realitate și să reflecte ceea ce într-adevăr învață copiii la liceu.

Fluxul de știri
0