Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iran și Irak vor coopera în domeniul militar

© Fotolia / Borna_MirUS Treasury Department has imposed new sanctions against nine Iranian people and entities in an action unrelated to Iran’s nuclear program
US Treasury Department has imposed new sanctions against nine Iranian people and entities in an action unrelated to Iran’s nuclear program - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării din Irak a sosit la Teheran pentru a semna un memorandum de cooperare militară cu autoritățile iraniene

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Ministrul Apărării a Irakului, Irfan al-Hayali, a sosit la Teheran, unde are loc o rundă de negocieri cu omologul său iranian, Hossein Dehghan.

„Unul din evenimentele planificate în agenda vizitei ministrului Apărării Irakului la Teheran constă în semnarea memorandului de cooperare militară între Iran și Irak", se spune într-un comunicat publicat de ministerul iranian al Apărării.

Irfan al-Hayali a fost invitat oficial de ministrul Apărării al Iranului. Scopul vizitei ministrului irakian constă în intensificarea cooperării în domeniul militar între Teheran și Bagdad.

Anterior, vicepreședintele Irakului, Nouri al-Maliki, a declarat că țara sa nu-și dorește nicio bază militară străină pe teritoriul său, inclusiv cele americane.

Fluxul de știri
0