Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Frontul Național din Franța și-ar putea schimba denumirea

© Photo : Rex FeaturesMarine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014
Marine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014 - Sputnik Moldova
Abonare
Frontul Național al Marine Le Pen ar putea să-și schimbe denumirea și programul

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Pe 21-22 iulie, la sediul Frontului Național are loc ședința conducerii de vârf a partidului, în cadrul căreia se discută despre strategia politică de viitor, urmând să fie identificate punctele slabe ale programului politic, care au determinat un scor mic în alegerile parlamentare.

După alegerile parlamentare din acest an, unii membrii ai partidului au declarat că formațiunea are nevoie de un rebranding și o revizuire a programului politic. Jumătate din membrii partidului, în frunte cu Nicolas Bay și Gilbert Collard, s-a pronunțat pentru renunțarea la pozițiile radicale eurosceptice, în timp ce a doua jumătate a partidului, în frunte cu Florian Philippot, consilierul lui Marine Le Pen, se pronunță pentru păstrarea actuala redacție a programului.

După anunțarea rezultatelor celui de-al doilea tur, Marine Le Pen a declarat că după victoria lui Macron, Frontul Național devine singura forță de opoziție, o alternativă mișcării globaliste hegemonice a lui Macron.

În afară de aceasta, în presa franceză se afirmă că ar putea avea loc o schimbare a denumirii formațiunii: "Uniunea Patriotică și Republicană", „Patrioții" (la propunerea lui Philippot) sau „Uniunea lui Marine".

Fluxul de știri
0