De ce electoratului lui Trump nu îi pasă de scandalurile legate de Rusia?

© AP Photo / Mark J. TerrillA Donald Trump supporter wears an elephant-shaped hat during the opening day of the Republican National Convention in Cleveland, Monday, July 18, 2016
A Donald Trump supporter wears an elephant-shaped hat during the opening day of the Republican National Convention in Cleveland, Monday, July 18, 2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un jurnalist american a explicat de ce susținătorii lui Donald Trump nu sunt interesați de subiectele legate de pretinsele legături ale șefului Casei Albe cu Rusia

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Jurnalistul american Gary Abernathy, editor și redactorul ziarului local Times Gazette, a explicat într-un articol publicat în The Washington Times de ce americanii simpli, care au votat pentru Donald Trum, nu sunt interesați de scandalul legat de pretinsa legătură cu Rusia.

Acesta face referire la un articol publicat de Reuters, autorul căruia a încercat să discute cu vizitatorii unui restaurant din orașul Jackson din sudul statului Ohio pe subiectul întâlnirii fiului lui Trump cu un jurist rus, de la care ar fi droit să obțină documente compromițătoare în adresa lui Hillary Clinton. Oameni l-au privit cu neînțelegere, iar unii din ei a spus că nu a auzit nimic despre asta.

Президент РФ В. Путин принимает участие в саммите Группы двадцати в Гамбурге - Sputnik Moldova
Trump și Putin au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor

"Cum e posibil acest lucru?", se întreabă Abernathy și oferă imediat un răspuns: Aceștia au probleme mult mai importante decât să privească la televiziunea prin cablu.

În afară de aceasta, în unele regiuni ale Ohio de sud nu există internet și anume promisiunea lui Trump de a conecta aceste localități rurale la rețeaua globală a adus mai multe voturi candidatului republican din partea alegătorului din provincie.

Abernathy menționează că după articolul anterior, dedicat presei locale, mulți l-au luat în derâdere. Unul din comentatori afirma că deschiderea unui magazin "Totul la un dolar" devine cea mai importantă știre pentru publicații de genul Times Gazette.

Autorul a menționat că acest comentariu este foarte apropiat de realitate — în Ohio într-adevăr există orășele unde pentru localnici deschiderea unui astfel de magazin este cel mai important eveniment, pentru că nu vor fi nevoiți să cheltuiască 30 sau mai multe minute pentru deplasări la cumpărături cu mașina sau autobuzul.

"Realitățile vieții din provincie sunt ignorate de cei care ne i-au în derâdere", scrie el, menționând că locuitorii anume unor astfel de regiuni au votat pentru Trump, protestând în acest fel împotriva elitei de pe țărmul de Vest și Est, care îi i-a în bășcălie.

Prezentatorii celor mai importante instituții media din SUA îi prezintă și astăzi pe oamenii din provincie drept niște inculți și rămași în urmă. Cu toate acestea, mulți dintre ei reușesc să  muncească eficient fără a avea nevoie de grade academice, iar unii fermieri reușesc câștigă mai mult decât absolvenții colegiilor. "Pentru astfel de oameni, cele mai importante buletine de știri sunt cele legate de prognozele meteo", subliniază el.

De asemenea, pentru ei sunt importante informațiile cu privire la apariția unor noi medici în regiune, pentru că acest lucru presupune că nu vor mai fi nevoiți să plece în alt oraș pentru a primi ajutor medical, despre schimbările rutelor și orarul circulațiilor autobuzelor școlare, pentru ca părinții să știe cum să planifice activitatea în decursul zilei, despre veteranii celui De-Al Doilea Război Mondial, pentru a le da onorul.

"Aceasta este acea America căreia i se adresează Trump", scrie Abernati.

"Obsesia presei pe subiectul Rusiei ar putea să nu aibă o legătură cu aceste știri false despre care vorbește Trump. Însă în inimile milioanelor de americani declarațiile lui sunt trezesc reacții pozitive, pentru că pentru ei isteria antirusă nu este reprezintă știri reale, nu sunt știri care ar fi legate de realitatea cotidiană", concluzionează autorul.

Fluxul de știri
0