Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cod galben de caniculă: Există riscul incendiilor de vegetație

© Sputnik / Miroslav Rotariincendiu de vegetatie
incendiu de vegetatie - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, i-a comunicat corespondentrului Sputnik Moldova Iulia Lipovaia că pe timp de canicula și în perioada secerișului autoritățile desfășoară o campanie de prevenire a incendiilor
Cod galben de caniculă: Este riscul incendiilor de vegetație

"Începând cu luna iulie, a fost dat startul recoltării cerealelor. În acest context, angajații serviciului au luat la evidență obiective destinate recoltării, dar și cele destinate depozitării și prelucrării cerealelor", a spus Pușcașu.

Ea a subliniat că specialiștii îi îndemnă pe cei care gestionează aceste lucrări să interzică categoric fumatul și lucrările legate de utilizarea focului deschis în lanurile cu grâne și în apropierea lor, precum și lângă scârtele cu fân și paie.

După spusele Lilianei Pușcașu, vara aceasta deja au fost înregistrate nouă incendii de vegetație și în sectoarele agricole.

Fluxul de știri
0