Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prăpădul provocat de furtuni în acest an a impus executivul să ia aceste decizii

© Sputnik / Андрей Данилов / Accesați arhiva multimediaPloaie torențială de vară
Ploaie torențială de vară - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean, Pavel Filip, a declarat la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale că nimeni dintre cei care au avut de suferit din cauza intemperiilor din lunile aprilie - iulie nu va fi lăsat fără ajutor, informează serviciul de presă al Guvernului

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. Joi, la ședința Comisei pentru Situații Excepționale, care a fost prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip, au fost examinate mai multe aspecte privind alocarea mijloacelor financiare și eliberarea unor bunuri materiale din rezervele materiale de stat, pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale care au avut loc în perioada aprilie-iunie curent.

Consecințele ploii torențiale în raioanele de nord ale țării - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliția a făcut publice imagini cu distrugerile provocate de furtună

„Am demonstrat tuturor că în situații grele, împreună suntem o forță și putem face față oricărui pericol sau dificultăți. Nimeni dintre cei care au avut de suferit nu va fi lăsat fără ajutor", a declarat Prim-ministrul Pavel Filip.

Comisia pentru Situații Excepționale a decis alocarea mijloacelor financiare în sumă de 7,199 milioane de lei pentru raionul Cimişlia, 1 milion 299 de mii de lei pentru raionul Drochia, 1 milion 500 de milioane de lei pentru raionul Ungheni, 2 milioane 698 de mii de lei pentru Ministerul Afacerilor Interne şi 1 milion 862 de mii de lei pentru Ministerul Apărării.

O altă decizie luată în cadrul aceleiași ședințe prevede eliberarea de bunuri materiale din rezervele materiale ale statului pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din lunile aprilie, mai, iunie 2017.

Fluxul de știri
0