Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Politolog: Trecerea la sistemul electoral mixt este rezultatul luptei politice

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Мидриган
Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul de la Chișinău a votat, joi, 20 iulie, în lectură finală, trecerea la sistemul electoral mixt pentru alegerea deputaților. Proiectul de modificare a Codului Electoral și a Legii privind Statutul Deputatului în Parlament a fost susținut de 74 de deputați. Președintele Republicii Moldova deja a promulgat această Lege
Politolog: Trecerea la sistemul electoral mixt este rezultatul luptei politice

Politologul Pavel Midrigan a fost solicitat de corespondentul Sputnik Moldova Iulia Lipovaia să comenteze această reformă.

"Asta este o chestie care se întâmpla în toată lumea. Cel mai important este ca cetățenii să aibă cu adevărat șansa să aleagă indiferent de sistemul electoral", a explicat Midrigan.

El a menționat că toate partidele care susțin sistemul electoral mixt într-o perioada sau alta au pledat pentru schimbarea sistemului electoral, inclusiv și mixt.

Politologul este de o părere că această reformă este rezultatul unei lupte politice, așa cum este în toată lumea. Sistemul electoral nou îi va ajuta pe cei care sunt la putere ca să o mențină cât mai mult. important este ca cetățenii să facă alegere corecta în timpul alegerilor, mai spune Midrigan.

Fluxul de știri
0