Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă la Ciocana: Ce au descoperit polițiștii într-un parc din Capitală

© Photo : politiacapitalei.mdParc din sectorul Ciocana din Capitală
Parc din sectorul Ciocana din Capitală - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de un an de zile, un agent economic și-a făcut de cap într-un parc din Capitală

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din Capitalei au demascat activitatea ilegală a unui om de afaceri de 38 de ani, care a amenajat o zonă de agrement într-un parc din sectorul Ciocana al Capitalei.

Oamenii legii au constatat abateri grave de la legislația în vigoare în activitatea întreprinderii. În perioada 2016-2017, acesta a instalat mai multe căsuţe de vară şi grătare pentru frigărui fără a avea autorizație pentru a desfășura acest gen de activitate.

Zilnic, căsuțele erau date în chirie persoanelor aflate la odihnă. Conform estimărilor preliminare, bărbatul ar fi încasat ilegal de la cetăţeni de la 10 până la 12 mii de lei, prejudiciind astfel bugetul statului.

Poliţiştii, în cadrul percheziţiilor desfăşurate la sediul întreprinderii, au depistat acte şi înscrisuri de ciornă ce ar demonstra ilegalităţile admise de către responsabili.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru escrocherie şi evaziune fiscală. Bărbatul riscă privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Fluxul de știri
0