Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când se vor închide unele spitale din Moldova. Ce spune premierul Pavel Filip

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a declarat miercuri că sistemul spitalicesc din Moldova necesită a fi reformat, iar cei care se opun acestei reforme sunt șefii care își pierd fotoliile

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Premierul Pavel Filip a declarat, miercuri, în debutul ședinței Cabinetului de Miniștri că în viitorul apropiat nu se va închide nici un spital din Moldova, așa cum se vehiculează în ultimul timp.

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Incredibil: în Moldova vor apărea 19 spitale noi- află unde și când

”Nimeni nu are de gând să închidă acum spitalele. Nu există niciun document în acest sens”, a declarat șeful Guvernului.

Totuși, premierul susține că sistemul spitalicesc din țară necesită a fi reformat. Potrivit lui, Guvernul va elabora și un concept în acest sens. 

”Dar avem o constatare că nu există calitate în sistemul spitalicesc. Asta înseamnă că lucrurile oricum trebuie schimbate”, a menționat Filip. 

Potrivit premierului, în ansamblu, domeniul de sănătate va fi reformat în trei etape: reforma sistemului de sănătate, reforma medicinii primare și cea a sistemului spitalicesc. 

”Fiecare reformă este orientată să ofere servicii de calitate. Oameni vor simți acest lucru”, a comunicat premierul.  

”În urma reformelor serviciile vor fi mai bune. Reformele nu sunt pe plac în primul rând șefilor care au de pierdut niște fotolii”, a concluzionat șeful Executivului de la Chișinău. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0