Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salariile cadrelor didactice vor crește din 1 septembrie 2017

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru negocieri din partea Guvernului şi a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei s-a întrunit, miercuri, într-o nouă şedinţă, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Din 1 septembrie 2017, salariile cadrelor didactice din învăţământul general şi profesional-tehnic vor crește cu 11,3 la sută. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru negocieri din partea Guvernului şi a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.

Bancnote de 200 de lei - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Schimbare cardinală în modul de calculare a salariilor în Moldova

Cuantumul mijloacelor financiare necesare pentru asigurarea acestei creşterii salariale pentru cadrele didactice, pentru 3 luni ale anului 2017, este estimat la aproximativ 94 milioane de lei.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, cuantumul salariului lunar mediu pe economie, prognozat pentru anul curent, este de 5600 de lei.


Fluxul de știri
0