Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip a explicat ce a obținut actuala guvernare datorită FMI

Abonare
Premierul Pavel Filip a avut luni o întrevedere cu echipa de experți ai FMI, aflată în vizită de lucru la Chișinău, cărora le-a vorbit despre importanța relației actualei guvernări cu Fondul Monetar Internațional

CHIȘINĂU, 17 iul — Sputnik. Vorbind despre importanța memorandumului semnat de Guvernul de la Chișinău cu FMI, premierul Pavel Filip a subliniat că acest document a avut o semnificație crucială în relația cu partenerii străini ai țării.

Șefa FMI Crhristine Legarde - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum Moldova a plecat capul sub jugul FMI

„Programul cu FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini şi ne vom focusa în continuare pe asigurarea bunei implementări a acestuia", a declarat Pavel Filip, informează serviciul de presă al Guvernului.

Totodată, în cadrul discuției, au fost trecute în revistă cele mai importante reforme ale Guvernului. A fost discutată în linii generale și Foaia de parcurs Guvern-Parlament, privind agenda de reforme prioritare până la finele acestui an, mai scrie sursa citată.

„Această Foaie de parcurs este un semnal că vom merge mai departe cu agenda de reforme, pe care le facem nu pentru FMI, UE, dar pentru cetățenii Republicii Moldova", a spus Pavel Filip.

În perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internațional se va afla la Chișinău. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a organizației financiare internaționale când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.

Fluxul de știri
0