Kadârov a explicat pe îndelete declarația sa privind rachetele nucleare rusești

Abonare
Liderul cecen susține că SUA nu este un stat atât de puternic, încât să fie considerat un dușman al Rusiei

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Președintele Ceceniei, Ramzan Kadârov, a făcut precizări privind declarația sa recentă cu privire la rachetele nucleare, care vo fi lansate în mod automat, în cazul în care Rusia va fi ținta unui atac nuclear, subliniind că acestea nu sunt doar niște simple vorbe, scrie RIA Novosti.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Politică
Putin a promis să explice în ce constă strategia SUA. Află când o va face

Kadârov a vorbit despre asta într-un interviu acordat postului de televiziune HBO, fiind citat ulterior de liderii presei occidentale. Jurnalistul american l-a întrebat pe președintele Ceceniei dacă, în opinia sa, SUA sunt un dușman al Rusiei, la care Kadârov a răspuns: „Pentru noi America nu este un stat atât de puternic, ca să o considerăm un dușman al Rusiei". Ulterior, acesta a adăugat că Rusia are o conducere puternică și că este o putere nucleară. El a mai spus că în cazul în care asupra Rusiei va fi lansat un atac nuclear, rachetele acesteia „vor fi lansate în mod automat”.

„Acestea nu sunt doar vorbe. Noi vom astfel vom proceda. Suntem gata să ne dăm viața pentru țara noastră", a scris Kadîrov pe Telegram.

În interviul respectiv, Kadârov a învinuit SUA de faptul că promovează „o politică împotriva Rusiei, împotriva conducerii de vârf a statului", subliniind că este gata să-și sacrifice viața pentru Rusia.

„Vom vedea cine și ce va reuși", a punctat liderul de la Groznîi.

Fluxul de știri
0