Mumia unei creaturi ciudate i-a uimit pe oamenii de ştiinţă (VIDEO)

CC0 / / Alien
Alien - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii au descoperit cadavrele mumificate ale unor creaturi necunoscute în deșertul Nazca, Peru - descoperirile au stârnit dezbateri aprinse privind originea extraterestră a acestora.

CHIŞINĂU, 16 iul — Sputnik. Mumiile au aproximativ 168 cm, sunt complet albe şi au câte trei degete la mâini şi la picioare, scrie Sputniknews.com. Corpurile ciudate, care s-a stabilit că sunt de sex feminin, nu au urechi și nasuri.

Sputnik Mundo a vorbit cu mai mulţi de experți și agenții guvernamentali pentru a se lămuri asupra presupusei origini extraterestre a mumiilor.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik, Konstantin Korotkov, profesor la Universitatea Națională de Cercetare din St. Petersburg, care a participat la expediția internațională în cadrul căreia au fost descoperite mumiile neobişnuite, și-a expus opinia cu privire la această chestiune.

Potrivit expertului, cel mai important lucru la această etapă este „compararea genelor mumiei cu genele diferitor persoane".

„După aceasta, va deveni clar dacă este vorba despre un Cro-Magnon și anume despre o mutație a speciei noastre, sau dacă este o altfel de creatură. La moment, nu putem trage o concluzie mai exactă", a spus Korotkov.

Comentând cu privire la ipoteza originea extraterestră a mumiilor, profesorul a menționat că nu împărtășește acest punct de vedere.

În opinia sa, mumiile pot „aparține unuia dintre grupurile de umanoizi care au locuit pe planeta noastră cu mii de ani în urmă și care apoi au dispărut de pe pământ în urma anumitor procese naturale".

Cercetarea poate dura câteva luni. Cercetări similare au loc în Statele Unite, Mexic și Rusia pentru a se obține date relevante.

Cu privire la substanța care a fost folosită pentru a prezerva corpul, Korotkov a spus că compoziția acesteia rămâne necunoscută. Totuşi, el a menționat că aceasta „aparţine tradiției sud-americane de a folosi tincturi din plante pentru mumificarea corpurilor".

Alt aspect care a contribuit în mod semnificativ păstrarea mumiilor este acela că au fost îngropate într-o zonă foarte uscată, specifică deşertului Nazca.

Fluxul de știri
0