Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluiri senzaţionale: Cine ar fi trebuit să candideze la preşedinţia României

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUDrapelul României
Drapelul României - Sputnik Moldova
Abonare
Un politician din România a dezvăluind că în 1992 a existat un plan de plasare a unui mare intelectual în fruntea statului, în locul lui Ion Iliescu

CHIŞINĂU, 16 iul — Sputnik. Consultantul politic Cosmin Guşă a afirmat că în 1992 a existat un plan potrivit căruia scriitorul Augustin Buzura ar fi trebuit să candideze la funcția de președinte al României.

Declarația a fost făcută la emisiunea Realitatea Românească de la Realitatea TV, în cadrul căreia invitații l-au comemorat pe marele scriitor, trecut recent în lumea celor drepți.

"Augustin Buzura a făcut parte dintr-o grupare de înțelepți ai României care și-au dorit ceva, au încercat ceva și, din nefericire, n-au reușit.(…). Foarte puțină lume știe că domnul Augustin Buzura ar fi trebuit să fie la începutul anilor '90 candidat la președinție. A existat un plan desenat de oamenii înțelepți. Augustin Buzura trebuia să candideze la președinție în 1992, după retragerea lui Ion Iliescu, și să devină președintele României. Nu a fost să fie, deși planul era desenat", a dezvăluit Guşă.

El a mai spus că, la acel moment, s-a dorit îndepărtarea lui Ion Iliescu de la șefia statului român.

"Ion Iliescu căpătase informația că se dorește așa ceva, nu avea forța încă să se opună unui asemenea plan. A acceptat tacit că ar fi o soluție bună retragerea sa la partid. Dacă Iliescu s-ar fi retras, Augustin Buzura ar fi putut să candideze", a conchis consultantul politic.

Fluxul de știri
0