Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Alarmant: Crește numărul cuplurilor infertile în Moldova, iată motivele

© Sputnik / Radu HatmanuVeaceslav Moșin
Veaceslav Moșin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În Republica Moldova se constată o creștere a ratei infertilității - cauzele sunt explicabile spune ginecologul, directorul clinicii Repromed, Veaceslav Moșin.
Alarmant. Crește numărul cuplurilor infertile în Moldova, iată motivele

Potrivit specialistului, un factor esențial care contribuie la creșterea ratei infertilității este faptul că foarte multe cuplurile își planifică să aibă copii după vârsta de 30 de ani.

"Cu 20-30 e ani în urmă era anormal faptul ca un cuplu să își planifice copii după vârsta 30 de ani, acum însă această tendință a luat amploare și în aceste cazuri crește riscul ca fătul să se nască cu malformații congenitale'', a declarat Moșin.

O altă cauză este că în zilele noastre femeile și bărbații au mai mulți parteneri sexuali, iar astfel are loc migrația microbilor, care în ultimă instanță duce la imposibilitatea conceperii unui copil pe cale naturală, cuplurile fiind nevoite să recurgă la procedura de fertilizare in vitro.

Totodată, al treilea factor care duce la creșterea ratei infertilității este modul nesănătos de viață pe care îl au majoritatea oamenilor, consumul apei de proastă calitate, aerul poluat, consumul de alimente obţinute artificial şi altele — toate acestea duc la faptul că tot mai multe cupluri nu pot avea copii.

Fluxul de știri
0