Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) La reeducare! Doi minori și-au făcut de cap pe străzile din Chișinău

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗа рулем, автомобиль, La volan, automobil
За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii i-au reținut pe tinerii teribiliști care și-au făcut de cap pe străzile din Capitală

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. Polițiștii din sectorul Buiucani al Capitalei au reținut doi minori, originari din raioanele Strășeni și Călărași, care au furat un automobil de model "VAZ 2107". Infracțiunea a fost săvârșită la sfârșitul lunii iunie, pe strada Ion Creangă din municipiul Chișinău. Tinerii, de 14 și 15 ani, au fost observați de poliţiştii care patrulau zona.

Aceștia au încercat să scape de polițiști, deplasându-se cu viteză excesivă spre comuna Bubuieci. Oamenii legii i-au urmărit până la intrarea în localitate. Ulterior, aceştia au abandonat automobilul la marginea drumului şi au fugit într-o direcţie necunoscută. în urma acţiunilor speciale de investigaţii, suspecţii au fost identificați şi escortaţi la Inspectorat pentru documentare. Tinerii și-au recunoscut vina.

Polițiștii au stabilit că minorii au pătruns în automobil prin forţarea parbrizului lateral, iar motorul l-au pornit de la firele electrice.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Potrivit legii, răpirea mijlocului de transport de către de două sau mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 3 la 5 ani. Însă, având în vedere că cei doi sunt minori, ei ar putea fi eliberați de răspundere penală, fiindu-le aplicate măsuri de constrângere cu caracter educativ.

Fluxul de știri
0