Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victimele atentatului de la Nisa, comemorate de ziua națională a Franței

© Sputnik / Victorya IvanovaPromenade des Anglais à Nice
Promenade des Anglais à Nice - Sputnik Moldova
Abonare
La Nisa sunt comemorate victimele atentatului terorist de acum un an, care a avut loc chiar de Ziua Națională a Franței

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, și foștii șefi ai statului François Hollande și Nicolas Sarcozy participă la comemorarea victimelor atacul terorist de la Nisa de acum un an, soldat cu 86 de morți și aproximativ 450 de răniți.

Теракт в Ницце - Sputnik Moldova
Masacrul de la Nisa a fost un act premeditat

Reamintim că pe 14 iulie 2016, când este sărbătorită Ziua Națională a Franței, un camion de 19 tone a intrat în mulțimea aflată pe Promenade des Anglais (Promenada Englezilor). În urma intervenției forțelor de ordine, atacatorul aflat la volanul camionului a fost lichidat. Acesta s-a dovedit a fi tunisianul în vârstă de 31 de ani Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, stabilit la Nisa. Atacul a fost revendicat de organizația teroristă Statul Islamic.

În această zi neagră pentru istoria Franței președintele francez efectuează o vizită oficială la Nisa, unde va avea o întrevedere cu primarul orașului, Christian Estrosi.

În aceeași zi va avea loc o paradă militară prin care se va aduce un omagiu victimelor atentatului. La ceremonie vor participa rudele și persoanele apropiate celor decedați. Un cor de copii și maturi va interpreta piesa "Nissa la belle", se va ține un minut de reculegerea, urmând o serie de cuvântări ale reprezentanților autorităților și membrilor "Promenade des Anges", asociație înființată după atentat. Ceremonia oficială va fi încheiată cu imnul țării — „La Marseillaise".

După ceremonie, Macron va avea o întrevedere cu victimele și familiile celor decedați în urma atentatului. Acest eveniment va avea loc după ușile închise, fără prezența presei.

Fluxul de știri
0