Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea vine cu noi surprize: prognoza exactă pentru sâmbătă, 15 iulie

© Sputnik / Yana ZaharovaПасмурное небо
Пасмурное небо - Sputnik Moldova
Abonare
După temperaturile caniculare din ultimele zile, vremea se va răci contant în următoarele zile

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. Gata cu temperaturile excesive. După furtuna de miercuri, care a pus oamenii la grea încercare, mai cu seamă în nordul țării, mercurul din termometre începe să coboare treptat.

Astfel, potrivit meteorologilor, joi maximele termice nu vor mai depăși 30 de grade. Aversele cu descărcări electrice sunt probabile în toată țara.

Furtună - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Furtuna a ajuns în Moldova - vezi ce se întâmplă în nordul țării

Vineri însă vremea se răcorește substanțial, astfel că valorile maxime se vor situa între 23 și 25 de grade. Noaptea va fi frig de-a binelea, dacă ținem cont de faptul că suntem la mijlocul lui cuptor — în raioanele de nord minima va fi de 11 grade. Ploile însă vor conteni, cerul va fi variabil.

Sâmbătă precipitațiile ar putea reveni în nordul țării, iar temperaturile diurne vor oscila aici între 21 și 23 de grade. În centru și sud vor fi cu 1-2 grade mai mult. Noapte va fi și mai răcoare, doar 10 grade în raioanele de nord.

În condițiile unei astfel de treceri bruște de la caniculă la o vreme mai răcoroasă, este destul de mare pericolul unor viroze și răceli. Pot fi afectați îndeosebi copii și vârstnicii, dar și persoanele cu imunitatea slăbită. Ar putea acuza probleme de sănătate și persoanele meteodependente, care ar trebui să urmeze recomandările date de medici pentru astfel de situații.

Fluxul de știri
0