Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Asasinul lui Nemțov, condamnat la 20 de ani de închisoare

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaЗаур Дадаев, обвиняемый по делу об убийстве политика Бориса Немцова
Заур Дадаев, обвиняемый по делу об убийстве политика Бориса Немцова - Sputnik Moldova
Abonare
Cei cinci bărbați acuzați de uciderea politicianului Boris Nemțov au fost condamnați la pedepse cuprinse între 11 și 20 de ani de detenție, însă cei care au comandat asasinatul și organizatorii nu au fost identificați deocamdată.

CHIȘINĂU, 13 iul — Sputnik. Pe 13 iulie, Tribunalul militar regional din Moscova l-a condamnat pe Zaur Dadaev la închisoare pe un termen de 20 de ani, pentru asasinarea politicianului Boris Nemțov. Ceilalți figuranți în dosar au primit termene de detenție între 11 și 19 ani, comunică RIA Novosti.

Zaur Dadaev, cel care a tras în politician, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, fiind totodată lipsit de gradul militar de locotenent și de ordinul pentru vitejie.

Anzor Gubașev, care l-a ajutat pe Dadaev să fugă de la locul crimei, a fost condamnat la 19 ani de închisoare, iar fratele său, Șadid, la 16 ani de privațiune de libertate.

Temirlan Eckerhanov, care l-a urmărit pe Nemțov, a primit 14 ani de pușcărie. Hanzat Bahaev va sta după gratii 11 ani.

Totodată, instanța i-a amendat pe fiecare dintre inculpați cu câte 100 de mii de ruble. Toți urmează să-și ispășească pedeapsa în colonii cu regim sever.

Sentința este întemeiată pe verdictul juraților care i-au recunoscut pe toți inculpații ca fiind vinovați.

La întrebarea judecătorului dacă le este clară sentința, acuzații au dat un răspuns negativ. Avocații inculpaților intenționează să atace sentința în instanța superioară.

Pe de altă parte, rudele lui Boris Nemțov au declarat că cei care au comandat și organizat asasinatul, ar trebui condamnați la termene de detenție și mai mari.

Fluxul de știri
0